Ansvarligt Spil på Nettet

Hold fokus på økonomien, når du gambler

Det er let at blive grebet af stemningen, når man gambler. Derfor knækker et par hundrede mennesker hvert år den økonomiske nakke pga uansvarligt spil på nettet, fordi man mister overblikket over tab og gevinster. Nogle begynder at jagte deres tab, hvis man har tabt lidt, og dem der har vundet meget, begynder at spille endnu mere i stedet for at holde igen, mens legen er god.

Der er mange måder at vinde penge på, når man gambler på nettet, men der er desværre også mange måder, hvorpå du kan tabe dine penge. Gevinsterne går op og ned, og det er vigtigt at holde fokus på den overordnede økonomi, når du gambler, så det ikke stikker helt af for dig, og der ikke længere er råd til dine regninger og andre livsnødvendige ting.

I denne artikel kommer vi med et par gode råd til at begrænse dit spil, og hvis du vil have mere læsestof om emnet, anbefaler vi et besøg hos ansvarligtspil.dk, hvor der er stor fokus på at assistere gamblere, som har svært ved at holde foden fra gambling-speederen.

 

Bekæmp din indre ludoman

Det er lidt med gambling som med så mange andre ting her i livet. “Alting med måde”, var vidst det vores moder altid sagde, da vi var små og ikke kunne holde fingrene fra slikskålen. Det er nemlig ikke gambling i sig selv, som er det store problem, men derimod at nogle af os har svært ved at sige stop i tide. Det samme problem ser vi, når folk bliver alkoholikere eller shopaholics. Der er jo ingen af os, der vil forbyde alkohol eller at shoppe nyt tøj, fordi en promille i blandt os ikke kan holde sig til 10 genstande om ugen eller kun at købe det tøj der er råd til i budgettet.

Unge, ny-myndige mennesker nu til dags optager SMS-lån, forhøjer kassekreditten eller går tiggergang hos forældrene for at låne penge til tøj og fornøjelser, som der reelt ikke er råd til. Og hvorfor? De er ganske enkelt afhængige af at være i besiddelse af den nyeste mode, på samme måde som en alkoholiker er afhængig af en drink eller en ludoman er afhængig af spændingen ligefør kuglen rammer nummeret på roulette-hjulet.

Det kræver mentalt styrke at kunne sige fra, hvis man er i farezonen for at blive ludoman. Alkoholikere kan søge hjælp hos talrige organisationer, som bekæmper alkoholisme i det danske samfund, og gamblere med hang til at spille for alt for mange penge, kan f.eks. søge hjælp hos ludomani.dk.

Der er altså ingen grund til at gå rundt med et spilleproblem, som kan afhjælpes af de professionelle rådgivere hos f.eks. Dansk Center for Ludomani.

 

Hold regnskab med dit spil

En god måde at bevare overblikket over din gambling er, ved at føre nøje regnskab over tab og gevinster, samt at sætte et fast budget for hvor meget du må gamble for om måneden. Det kunne f.eks. være 10% af dit samlede rådighedsbeløb, når alle dine regninger er betalt. Tjener du f.eks. 16.000 kr. udbetalt om måneden, og har faste regninger for 7000 kr. om måneden, vil du have et rådighedsbeløb til mad og fornøjelser på 9000 kr om måneden. Øremærker du 10% af dette beløb til gambling om måneden, må du altså maksimalt tabe 900 kr. om måneden.

Her er tricket at opdele de 900 kr. i fire uger, så beløbet dækker en helt kalendermåned. Ellers vil du opleve, hvis du er uheldig, at have tabt hele månedens gambling-budget allerede efter få dage, og SÅ bliver det svært at vente til den næste lønningsdag med at spille igen. Det er her, det går galt for mange mennesker.

Så lav et budget og hold dig til det. Hvis vi kigger på eksemplet med de 900 kr. og deler det op i fire uger, vil du altså kunne spille for 225 kr. om ugen. Det er f.eks. nok til 11 Oddset-kuponer á 20 kr. stykket, hvilket skulle være nok til at få dig igennem en hel TV-uge, til trods for de mange fodboldkampe du måske følger med i om ugen.

Foretrækker du casino, kan det være svært at dele 225 kr. op om ugen, men så gem pengene til weekenden eller en fast dag i ugen, hvor du kan få lov at slå dig løs for dit budget. Husk at det er dit rådighedsbeløb som bør afgøre hvor meget du kan spille ansvarligt for om ugen.

Held og lykke og husk at tænke dig om – så skal det nok gå.