Asian Handicap forklaret med eksempler

Det er ikke ret mange år siden, at Asian Handicap som væddemålstype første gang dukkede op i Danmark. Dengang vi allesammen kun spillede Tips 13 om lørdagen eller senere hen på Den Lange på Oddset, var der ikke mange der kendte til begrebet Asian Handicap.

Men i takt med at flere og flere udenlandske bookmakere har etableret hjemmesider på nettet, hvor danskere kan oprette konti, sætte penge ind og spille på et gigantisk udvalg af sportsbegivenheder over hele verden, har vi også stiftet bekendtskab med flere typer væddemål – herunder Asian Handicap.

Oprindeligt stammer denne bettingform fra Asien, hvilket nok ikke overrasker mange navnet taget i betragtning, men nu om dage er Asian Handicap særdeles populært hos flere og flere europæiske og amerikanske sportsbettere, og det er det fordi Asian Handicap altid gør en bestemt sportsbegivenhed spændende at bette på.

I Asian Handicap er der nemlig ikke mulighed for at spille på uafgjort. Dét bookmakerne gør er, at tildele begge hold (lad os for eksemplets skyld gå ud fra vi taler om fodbold) et handicap før kampens start. Favoritten skal så forsøge at slå det handicap ved at score flere mål i kampen end de har fået i handicap FØR kampstart, og holdet som er spået at tabe kampen skal forsøge at tabe med færre mål end de har fået i forspring med deres plus-handicap.

 

FC Barcelona – FC Midtjylland eksempel

Et meget simplificeret eksempel på et Asian Handicap væddemål lyder sådan her:

Du overvejer at spille på en kamp mellem FC Barcelona og FC Midtjylland. Barcelona er naturligvis KÆMPE favoritter, og bookmakeren sætter derfor handicappet på Barcelona til -5.5. FC Midtjylland får +5.5. Hvis du tror, at Barcelona kan vinde med 6 mål (eller flere) skal du spille på Barcelona, da 6 mål – 5.5 mål handicap giver +0.5 og dermed har Barcelona vundet kampen). Tror du derimod at FC Midtjylland IKKE taber med 6 mål (eller flere) skal du spille på Midtjylland, fordi hvis Barcelona vinder 4-0 vil kampens resultat inkl. Asian Handicap hedde +5.5 – 4 mål = +1.5 mål i Midtjyllands favør. Altså vinder Midtjylland kampen.

Bookmakerne forsøger altid at sætte handicappet på holdene, så kampens udfald rent sandsynlighedsmæssigt er så tæt på 50/50 som overhovedet muligt. Det gør det sjovere for dig at spille på dit hold, selv om det måske er oppe imod overmagten på papiret.

Ovenstående var et meget simplificeret eksempel på Asian Handicap væddemål, og det bliver faktisk en smule mere kringlet end dét. Du har nemlig også muligheden for at spille Split Balls væddemål, hvor du deler din indsats op på flere væddemål i samme kamp, og hvor du kan vinde på en del af dit væddemål og få noget refunderet.

Du kan læse meget mere om Asian Handicap og se flere eksempler på Asian Handicap her.